آموزش رجیستری گوشی آیفون
اگر شما هم جزو کاربرانی هستید که بهتازگی یک گوشی آیفون جدید خریداری کردهاید یا مدلهایی از این برند را دارید که هنوز رجیستر نشدهاند، خبر خوشی برای شما داریم. در دو ماه اخیر، دولت روند رجیستری گوشیهای آیفون را تأیید کرده است. پیش از این، امکان رجیستری مدلهای آیفون 14 به بالا وجود نداشت و همین موضوع باعث ایجاد چالشهایی برای علاقهمندان این برند شده بود. اکنون با فراهم شدن این امکان، کاربران میتوانند بدون نگرانی از امکانات و قابلیتهای گوشی خود بهرهمند شوند.
رجیستری گوشی چیست؟
رجیستری گوشی به فرآیندی گفته میشود که طی آن دستگاههای تلفن همراه در یک سامانه ملی ثبت میشوند تا به صورت قانونی قابل استفاده باشند. این طرح با هدف جلوگیری از قاچاق گوشیهای همراه، حمایت از حقوق مصرفکنندگان و تضمین اصالت کالا اجرایی شده است. رجیستری، از فعال شدن دستگاههایی که به صورت غیرقانونی وارد کشور شدهاند جلوگیری میکند و باعث میشود تنها گوشیهایی که از مسیرهای رسمی و قانونی وارد شدهاند، قابل استفاده باشند.
چرا رجیستری گوشی اهمیت دارد؟
یکی از اصلیترین دلایل اجرای طرح رجیستری، مقابله با قاچاق گوشی است که تأثیرات منفی بر اقتصاد کشور دارد. همچنین این طرح به مصرفکنندگان کمک میکند تا از خرید گوشیهای تقلبی یا قاچاق که ممکن است مشکلات نرمافزاری و سختافزاری داشته باشند، جلوگیری کنند. با رجیستری، کاربر مطمئن میشود که گوشی خریداریشده اصل است و خدمات پس از فروش مناسبی دریافت خواهد کرد. همچنین، در صورتی که گوشی شما رجیستر نشده باشد، صرف نظر از اینکه گوشی سامسونگ باشد یا شیائومی و ایفون، شما امکان دسترسی به شبکه های مخابراتی را نخواهید داشت.
انواع رجیستر آیفون
با رجیستر نشدن آیفون ها از سال 2022 به بعد، استفاده از آن ها به یکی از مهمترین موضوعات برای کاربران ایرانی تبدیل شده است. با توجه به محدودیتها و قوانین جدید، رجیستر کردن گوشیهای وارداتی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. خرید گوشی بدون رجیستر یکی از مواردی است که بسیاری از کاربران را با مشکلاتی مواجه میکند. این گوشیها، که معمولاً از طریق مسیرهای غیررسمی وارد کشور شدهاند، در ابتدا ممکن است کار کنند، اما پس از مدتی به دلیل عدم ثبت در سامانه همتا، از دسترسی به شبکههای مخابراتی محروم میشوند. به همین دلیل، توصیه میشود قبل از خرید، حتماً از رجیستر بودن گوشی اطمینان حاصل کنید
رجیستر گوشی مسافری
یکی از روشهای اصلی برای رجیستر آیفون، استفاده از گزینه رجیستر گوشی مسافری است. این روش برای افرادی طراحی شده که بهصورت قانونی گوشی خود را از خارج از کشور خریداری کرده و آن را به ایران وارد کردهاند. در این حالت، مالک گوشی باید پس از ورود به کشور، مشخصات گوشی را در سامانه همتا ثبت کند. نکته مهم در این روش، ارائه پاسپورت و اطلاعات سفر برای تأیید ورود قانونی گوشی به کشور است. رجیستر گوشی با پاسپورت به راحتی برای تمام مسافرین ممکن است. این نوع رجیستری بیشتر مناسب افرادی است که بهصورت شخصی و برای مصرف خود گوشی را وارد کردهاند. برای استفاده از این روش، پرداخت هزینه گمرکی الزامی است و باید اطمینان حاصل شود که تمامی مراحل بهدرستی انجام شده است.
رجیستری آیفون تجاری
دومین روش رجیستری، مربوط به گوشیهایی است که بهصورت تجاری وارد کشور میشوند. این گوشیها عمدتاً توسط شرکتهای واردکننده رسمی و با مجوز قانونی به بازار عرضه میشوند. در این حالت، شرکت واردکننده مسئولیت رجیستر کردن گوشیها را بر عهده دارد و کاربران نیازی به انجام مراحل رجیستری بهصورت شخصی ندارند. رجیستری آیفون تجاری معمولاً فرآیندی سادهتر برای کاربران نهایی دارد، زیرا تمام مراحل از سوی شرکتهای واردکننده انجام میشود. با این حال، کاربران باید اطمینان حاصل کنند که گوشی خریداری شده بهطور کامل رجیستر شده و امکان استفاده از شبکههای مخابراتی ایران را دارد.
قیمت رجیستری گوشی های ایفون چقدر است؟
رجیستری گوشیهای آیفون یکی از مراحل ضروری برای استفاده قانونی از این دستگاهها در ایران است. هزینه رجیستری بر اساس رویه واردات و مدل گوشی تعیین میشود و تحت تأثیر قیمت دلار و مالیات گمرکی قرار دارد. هزینههای رجیستری آیفون برای گوشیهای با ظرفیت حافظه بیشتر، بالاتر است. پیش از خرید قیمت روز گوشی و قیمت روز دلار و قوانین گمرکی بررسی کنید.
درصد هزینه رجیستری:
- رویه مسافری: معادل 30٪از ارزش دلاری گوشی (ا احتساب مالیات و سایر هزینههای گمرکی)
- رویه تجاری: معادل 15٪ از ارزش دلاری گوشی
هزینه رجیستری آیفون 16
جدول زیر هزینه رجیستری مدلهای مختلف آیفون 16 را با توجه به حافظه آنها نشان میدهد.
مدل آیفون | حافظه | هزینه تقریبی (میلیون تومان) |
آیفون 16 | 128 تا 512 گیگابایت | 14.5 تا 20 |
آیفون 16 پلاس | 128 تا 512 گیگابایت | 16 تا 21.5 |
آیفون 16 پرو | 128 تا 1 ترابایت | 18 تا 26.5 |
آیفون 16 پرو مکس | 256 تا 1 ترابایت | 21.5 تا 28.5 |
هزینه رجیستری آیفون 14 و 15
هزینه رجیستری گوشیهای آیفون 14 و 15 هنوز بهطور دقیق اعلام نشده است. با این حال، به دلیل قیمت پایینتر این مدلها در مقایسه با آیفون 16، انتظار میرود هزینه رجیستری آنها کمتر باشد. همانطور که اشاره شد، هزینه رجیستری به عوامل مختلفی مانند ارزش دلاری گوشی، مدل، ظرفیت حافظه و نرخ ارز وابسته است. به همین دلیل، مدلهای سادهتر و با حافظه کمتر هزینه رجیستری کمتری دارند.
مدت زمان رجیستری آیفون چقدر است؟
زمانی که شما یک دستگاه آیفون را وارد کشور میکنید، باید آن را بهطور رسمی ثبت کنید. برای این کار، یک مهلت مشخص برای انجام مراحل رجیستری در نظر گرفته شده است. در صورتی که این مهلت را رعایت نکنید، امکان استفاده از گوشی در شبکههای ارتباطی کشور وجود ندارد و دستگاه قاچاق لحاظ میشود. مهلت رجیستری آیفون معمولاً برای گوشیهای وارد شده از طریق مسافری یا تجاری به مدت 30 روز از تاریخ واردات تعیین میشود. در این مدت، شما باید مراحل ثبت گوشی را انجام دهید تا به شبکه موبایل کشور متصل شود. اگر این زمان سپری شود، گوشی شما قابلیت استفاده در شبکههای تلفن همراه ایران را نخواهد داشت.
رجیستری آیفون چگونه است؟
روش اول: رجیستری آیفون به صورت حضوری
یکی از مراحل ضروری پس از وارد کردن گوشی آیفون به ایران، انجام رجیستری گوشی است. در چنین شرایطی، بهترین گزینه مراجعه حضوری به گمرک است. اگر دسترسی به اینترنت ندارید، سادهترین روش برای رجیستری گوشی آیفون، مراجعه به گمرک است. در فرودگاهها و ترمینالهای ورودی کشور، مراکزی از طرف گمرک ایران برای این منظور تعبیه شدهاند. پس از وارد شدن به کشور، باید گوشی خود را به یکی از این مراکز ببرید و از مسئولین بخواهید که اطلاعات گوشی شما را برای رجیستری وارد کنند. این کار باید قبل از خروج از فرودگاه یا ترمینال انجام شود، چرا که گمرک ایران به شدت بر انجام این فرآیند در لحظه ورود به کشور تأکید دارد. پس از ارائه مدارک و اطلاعات مورد نیاز، باید هزینه گمرکی مربوط به گوشی را پرداخت کنید. پس از پرداخت این هزینهها، یک کد فعالسازی به شما داده میشود که باید همیشه همراه گوشی خود نگه دارید.
مدارک مورد نیاز برای رجیستری
برای انجام رجیستری گوشی آیفون در گمرک، به مدارک زیر نیاز دارید:
- IMEI گوشی: شماره 15 رقمی که روی جعبه گوشی حک شده و باید در سامانه وارد شود.
- مدارک هویتی: کارت ملی، پاسپورت یا شناسنامه شما.
- سیم کارت به نام خودتان: برای تکمیل فرآیند فعالسازی، سیم کارت باید به نام خودتان باشد.
روش فعالسازی بدون اینترنت
پس از دریافت کد فعالسازی باید گوشی خود را در سامانه همتا ثبت نمایید. به این منظور مطابق روش زیر عمل کنید:
- کد دستوری #7777* را در قسمت تماس گوشی وارد کرده و دکمه تماس را بزنید.
- عدد 2 را ( گزینه فعالسازی) را انتخاب کرده و ارسال کنید.
- شناسه IMEI گوشی را که روی جعبه حک شده وارد کنید و ارسال کنید.
- شماره سیم کارتی که در گوشی قرار دادهاید را وارد کنید.
- در نهایت، کد فعالسازی که از گمرک دریافت کردهاید را وارد کنید و عدد 1 را بزنید.
- منتظر پیام فعالسازی روی صفحه گوشی خود باشید.
روش دوم: رجیستری آیفون به صورت غیر حضوری
خدمات رجیستری گوشی به صورت غیر حضوری نیز به کاربران ارائه میشود. این روش مطابق روش قبل است. ابتدا باید هزینه دستگاه خود را در سامانه گمرک پرداخت نمایید و سپس به سراغ سامانه همتا برای ثبت آن بروید. در ادامه مراحل آن به ترتیب ذکر شده است.
سامانه گمرک
- به سایت رسمی گمرگ مراجعه فرمایید.
- در بخش بالایی وب سایت، گزینه خدمات را پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنید.
- در این قسمت، گزینه ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه را انتخاب کرده و وارد مرحله بعد شوید.
- در صفحه بعد، اطلاعات شخصی و اطلاعات مربوط به دستگاه(تاریخ تولد مسافر، کدملی مسافر، کد IMEI و کد امنیتی روی صفحه) را وارد کنید.
- هزینه های مربوط به گمرک را پرداخت کنید.
- در نهایت، پس از انجام این مراحل، سامانه یک کد فعالسازی به شما ارائه خواهد داد.
- بعد از دریافت این کد وارد سامانه همتا برای رجیستری گوشی شوید.
سامانه همتا
- به سایت رسمی همتا مراجعه فرمایید.
- برای ورود به سامانه، دو روش ورود با شماره تلفن همراه و شماره ملی وجود دارد.
- یکی را به دلخواه انتخاب نمایید و اطلاعات مربوطه را وارد کنید.
- کد امنیتی روی صفحه را نیز وارد کنید . گزینه ورود را انتخاب کنید.
- از بخش سمت راست وب سایت، گزینه فعالسازی دستگاه سیمکارتخور را انتخاب کنید.
- تمامی اطلاعات خواسته شده مربوط به گوشی را وارد کرده و در پایان کدفعالسازیای که پیشتر از گمرک تهیه کرده بودید را ثبت کنید.
- رجیستری گوشی شما با موفقیت صورت گرفت.
بیشتر بخوانید : نکاتی که باید درباره رجیستری گوشی هوشمند بدانید!
جمع بندی
اکنون که با رجیستری آیفون و روشهای آن آشنا شدهاید، باید با توجه به بودجه و نیاز خود یکی از دو روش مسافری یا تجاری را برای رجیستری انتخاب کنید. همچنین، انتخاب خرید گوشی آیفون 14، 15 یا 16 به صورت تجاری یا وارد کردن آن به صورت مسافری با توجه به هزینههای رجیستری هر کدام، کاملاً به شما بستگی دارد. برای مشاهده و مقایسه انواع مدلهای گوشی آیفون و بهرهمندی از تخفیفات ویژه، همین حالا به فروشگاه Ualltech مراجعه کنید و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
سوالات متداول
هزینه رجیستری گوشی اپل متفاوت است؟
بله، هزینه رجیستری گوشی اپل بسته به مدل گوشی، ظرفیت حافظه و نوع واردات (مسافری یا تجاری) متفاوت است. بهطور کلی، گوشیهای آیفون مدلهای پیشرفتهتر مانند آیفون 16 هزینه رجیستری بالاتری دارند. علاوه بر این، نوسانات قیمت دلار نیز میتواند بر هزینه رجیستری تأثیر بگذارد.
آیفون بدون رجیستر چه محدودیتهایی دارد؟
اگر گوشی آیفون بهطور قانونی رجیستر نشود، نمیتوانید از آن در شبکههای ارتباطی کشور استفاده کنید. این بدان معناست که امکان برقراری تماس، ارسال پیامک و اتصال به اینترنت موبایل وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، گوشی مسدود شده و نمیتوانید از آن بهطور کامل استفاده کنید.
قیمت رجیستری گوشی مسافری با تجاری فرق میکند؟
بله، قیمت رجیستری گوشیهای وارد شده به صورت مسافری و تجاری متفاوت است. برای واردات از طریق رویه مسافری، هزینه رجیستری حدود 30٪ از ارزش گوشی است، در حالی که برای رویه تجاری این هزینه معمولاً 15٪ از قیمت گوشی میباشد. بنابراین، رجیستری گوشیهای تجاری معمولاً هزینه کمتری دارد.
هزینه رجیستری آیفون نسبت به گوشی سامسونگ و شیائومی بیشتر است؟
بله، معمولاً قیمت رجیستری ایفونها بالاتر از گوشیهای برندهایی مانند سامسونگ و شیائومی است. این به دلیل قیمت بالاتر آیفونها و درصد هزینههای گمرکی و مالیاتی بالاتر برای این گوشیها است. هزینههای رجیستری برای برندهای دیگر معمولاً کمتر و متناسب با قیمت دستگاههایشان است.
دیدگاه خود را بنویسید