با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر ایران، بازار موبایل‌های میان‌رده از هر زمان دیگری داغ‌تر شده است. کمپانی‌های بزرگ و قدرتمندی مانند سامسونگ و شیائومی نیز از این رقابت عقب نمانده‌اند و با ارائه مدل‌هایی با ارزش خرید بالا، حضوری قوی در بازار دارند. گوشی a55 از دسته محصولات سامسونگ و پوکو X6 پرو از محصولات شیائومی، دقیقاً نمونه‌هایی از گوشی های میان‌رده در سال 2024 هستند که حدوداً در یک رنج قیمتی قرار دارند. اما باید دید کدام‌ یک ارزش خرید بیشتری دارد. همچنین، قیمت مدل‌ های جدید گوشی سامسونگ در این بازار می‌تواند یکی از عوامل مؤثر در انتخاب کاربران باشد. اما باید دید کدام‌یک ارزش خرید بیشتری دارد. با ما در این مقاله یوال تک همراه باشید. 

مقایسه گوشی A55 و پوکو X6 پرو


مقایسه گوشی A55 و پوکو X6 پرو

اگر به دنبال خرید بهترین گوشی سامسونگ میان‌رده هستید، قطعاً گلکسی a55 انتخاب درستی برای شما خواهد بود. در مقابل، گوشی شیائومی پوکو X6 پرو نیز با داشتن پردازنده‌ای قدرتمند، رقیب سرسختی برای A55 به شمار می‌رود. این دو میان‌رده از نظر مشخصات ظاهری و فنی شباهت‌ها و تفاوت‌هایی دارند که قبل از خرید باید به‌خوبی با آن‌ها آشنا شوید:

کیفیت ساخت

با در نظر گرفتن گرفتن سابقه حرفه‌ای سامسونگ و شیائومی، می‌توان انتظار کیفیت بالایی از میان‌رده‌های این دو شرکت داشت. اما قطعا تفاوت‌هایی در برخی موارد با یکدیگر دارند که در ادامه به جزئیات دقیق‌تر آن‌ها پرداخته‌ایم.

وزن

گوشی شیائومی جدید پوکو x6 پرو، بازی را با وزن 186 گرمی نسبت به گوشی A55 برده است. به دلیل وزن کمتر، این گوشی دست کاربر را کمتر خسته می‌کند و به اصطلاح خوش‌دست‌تر است که این ویژگی را می‌توان به عنوان یک مزیت برای گوشی پوکو X6 پرو در نظر گرفت.

بدنه گوشی

آخرین مدل گوشی سامسونگ میان رده در سال 2024، گلکسی A55، با پنل جلویی شیشه‌ای عرضه شده است. این گوشی نسبت به پوکو X6 پرو از مزیت‌های طراحی متعددی برخوردار است؛ از جمله استفاده از شیشه در پنل پشتی و آلومینیوم در فریم بدنه که باعث شباهت بیشتر آن به پرچمداران سامسونگ و افزایش مقاومت گوشی می‌شود. گلکسی A55 با لبه‌های نسبتا تخت در چهار رنگ آبی یخی (Iceblue)، نیلی (Lilac)، خاکستری (Navy) و زرد لیمویی (Lemon) تولید و عرضه شده است.

گوشی POCO X6 Pro از پلاستیک در پنل پشتی استفاده کرده که در رنگ زرد، حالت چرمی دارد. این مدل علاوه بر رنگ زرد، در دو رنگ سفید و خاکستری نیز طراحی شده است. پوکو تلاش کرده با اعمال طراحی‌ای مدرن و خاص، تجربه‌ای متفاوت و جذاب را برای کاربران خود فراهم کند و در عین حال، عملکرد مناسبی را در کنار زیبایی ظاهری ارائه دهد.

نمایشگر

در بخش طراحی نمایشگر، گوشی شیائومی جدید پوکو عملکرد بهتری نسبت به نماینده سامسونگ داشته است. به طور تقریبی، پنل جلویی X6 Pro شامل 90.1 درصد نمایشگر با نسبت 20:9 است، در حالی که Galaxy A55 با 85.8 درصد نمایشگر و نسبت 19.5:9 این رقابت را واگذار کرده است. همچنین، Galaxy A55 از محافظ صفحه‌نمایش Corning Gorilla Glass Victus Plus بهره می‌برد، در حالی که گوشی پوکو از Gorilla Glass 5 استفاده می‌کند.

دوربین ها

پنل پشتی سامسونگ گلکسی A55 شامل سه سنسور هم‌اندازه است که به صورت عمودی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. فلش LED نیز در سمت راست و بین سنسور اول و دوم قرار دارد. در مقابل، پوکو X6 پرو با قرار دادن سه سنسور دوربین در یک قاب مشکی بزرگ، طراحی دوربین‌ها را به پایان رسانده است. قابل ذکر است که طراحی فلش LED آن نیز مشابه با سنسورها قرار گرفته است.


کیفیت نمایشگر

برخلاف انتظارات و عملکرد همیشه عالی سامسونگ در صفحه نمایش، این بار در گلکسی میان رده خودش از یک نمایشگر ۶.۶ اینچی Super AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی استفاده کرده که از فناوری HDR10+  پشتیبانی می کند. طبق ادعای سامسونگ میزان روشنایی ماکسیسمم 1000 نیتی عملکرد خوبی را در زیر نور آفتاب دارد و در تست های انجام شده این مقدار نهایت تا 1010 نیت می رسد. تراکم پیکسلی آن نیز 390 پیکسل در هر اینچ می باشد.

اما شیائومی poco x6 pro قادر به نمایش محتوا در یک نمایشگر 6.67 اینچی AMOLED با نرخ به روز رسانی 120 هرتزی است. این صفحه نمایش همچنین، از HDR10+ و Dolby Vision نیز پشتیبانی می‌کند. میزان روشنایی در کمترین حالت 500 نیت و در بیشترین حالت 1200نیت می‌رسد. تراکم پیکسلی این نمایشگر AMOLED 446 پیکسل در هر اینچ اعلام شده است. در نتیجه قیمت گوشی a55 با صفحه نمایش سوپر امولد نسبت به قیمت گوشی poco x6 pro با صفحه نمایش امولد، مقرون به صرفه است.



باتری و شارژ

باتری و شارژدهی از ویژگی‌های پر اهمیت برای کاربرانی است که به دنبال گوشی موبایلی هستند که بتواند آن‌ها را در مدت طولانی‌تری یاری کند. هر دو محصول دارای باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی می‌باشند، اما به علت تفاوت در سخت‌افزار از میزان ماندگاری‌های یکسانی برخوردار نمی‌باشند.

طبق آزمایش‌های سایت GSMArena، گلکسی سامسونگ حدوداً ۳۷ ساعت برای مکالمه، ۱۱ ساعت و ۴۰ دقیقه برای وب‌گردی، ۱۸ ساعت و ۵۴ دقیقه برای مشاهده ویدئو و ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه برای بازی مناسب است که به طور میانگین ماندگاری آن را می‌توان ۱۳ ساعت و ۲۷ دقیقه به حساب آورد. این آزمایشات برای پوکو X6 پرو نیز صورت گرفته و این گوشی توانسته ۲۹ ساعت و ۶ دقیقه مکالمه، ۱۳ ساعت و ۴۹ دقیقه پخش ویدئو، ۱۰ ساعت و ۱۴ دقیقه وب‌گردی و ۷ ساعت و ۲۳ دقیقه شارژدهی داشته باشد که میزان ماندگاری آن حدود ۱۱ ساعت و ۴۶ دقیقه به شمار می‌آید.

البته، برخلاف بازدهی بسیار خوب باتری A55، به علت پشتیبانی از شارژر ۲۵ واتی، سرعت شارژ آن نسبت به پوکو پایین‌تر است. طبق گزارشات، شارژ کامل این باتری با شارژر ۲۵ واتی حدوداً ۱ ساعت و ۳ دقیقه زمان می‌برد. اما به علت استفاده Poco X6 Pro از شارژر ۶۷ واتی، باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی آن تقریباً در مدت زمان ۴۳ دقیقه به‌طور کامل شارژ می‌شود. بنابراین، اگر به دنبال گوشی‌ با سرعت شارژ بهتر هستید، پوکو X6 پرو قطعاً گزینه ایده‌آل‌تری برای شما خواهد بود.



سخت افزار

مغز متفکر گلکسی A55، به‌عنوان بهترین گوشی سامسونگ میان‌رده در سال ۲۰۲۴، از پردازنده Exynos 1480 شرکت سامسونگ نشأت می‌گیرد. در مقابل، در اعماق گوشی POCO X6 Pro از پردازنده مدیاتک مدل Dimensity 8300 Ultra استفاده شده است. باارزش‌ترین نکته این POCO در واقع همین پردازنده فوق‌العاده قدرتمند آن است که توانسته آن را به یک گوشی گیمینگ شیائومی و در عین حال ارزان‌قیمت تبدیل کند. در جدول زیر مشخصات دقیق‌تر این دو چیپست اشاره شده است.

پردازنده
AnTuTu
CPU
AnTuTu
GPU
AnTuTu
Memory
Total Score

نوع هسته
Exynos 1480
233124
172897
151024
734625
4x2.75 GHz Cortex-A78 & 4x2.0 GHz Cortex-A55
Dimensity 8300 Ultra
299418
529502
313215
1400102
1x3.35 GHz Cortex-A715 & 3x3.20 GHz Cortex-A715 & 4x2.20 GHz Cortex-A510

همان‌طور که از نوع هسته‌ها و امتیازهای کسب‌شده این دو پردازنده پیداست، مدیاتک دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولترا بسیار قدرتمندتر از اگزینوس عمل می‌کند. از دیگر نکات قابل بررسی در این محصولات، میزان حافظه داخلی و رم آن‌ها است. Galaxy A55 با دو نسخه رم ۶ و ۸ گیگابایت و دو حافظه داخلی ۱۲۸ تا ۲۵۶ گیگابایت عرضه شده است. نماینده شیائومی اما با یک نسخه ۸ و دو نسخه ۱۲ گیگابایتی به همراه حافظه داخلی ۲۵۶ تا ۵۱۲ گیگابایت معرفی شده است. قطعاً این میزان برتری POCO را دوچندان می‌کند، اما این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که در A55 امکان افزایش حافظه از طریق مموری کارت وجود دارد، در حالی که در POCO X6 Pro خبری از این قابلیت نیست.


مقایسه اسپیکر

گوشی‌های موبایل سامسونگ و شیائومی هر دو دارای دو اسپیکر استریو در قسمت بالایی و پایینی بدنه می‌باشند. با بررسی کیفیت صدای هر کدام، می‌توانیم به آن‌ها امتیاز بسیار خوبی بدهیم. البته اسپیکر گوشی گوشی پوکو X6 پرو اندکی بهتر از گوشی A55 عمل می‌کند، اما هر دو از حجم صدا و کیفیت مناسبی برخوردار می‌باشند. از دیگر شباهت‌های این دو دستگاه هوشمند، عدم وجود جک ۳.۵ میلی‌متری در آن‌ها است. به همین دلیل، برای شنیدن موسیقی نیاز به تهیه یک تبدیل یا ایرپاد خواهید داشت.


 نرم افزار و رابط کاربری

اگر رابط کاربری گوشی موبایل برای شما مهم است، باید اشاره کنیم که رابط کاربری استفاده‌شده در A55 از نوع One UI و در POCO X6 Pro از نوع Hyper OS است. در واقع، POCO X6 Pro برخلاف POCO C65 که با رابط کاربری MIUI عرضه شده بود، از همان ابتدا با این رابط کاربری ارائه شد. Hyper OS نسبت به MIUI دارای بهینه‌سازی‌های بیشتر و تبلیغات کمتر است. شیائومی با هدف ایجاد یک رابط کاربری روان‌تر و پرسرعت‌تر برای کاربرانش Hyper OS را تهیه کرده است. همچنین، لازم به ذکر است که رابط کاربری One UI سال‌هاست در حال استفاده و بهینه‌سازی است و در زمینه شخصی‌سازی‌ها، سرعت و طراحی عملکرد بسیار خوبی داشته است.


 مشخصات دوربین ها

در پایان مقایسه گوشی A55 و پوکو X6 پرو به بخش جذاب دوربین ها خواهیم رسید؛ در حالی که سامسونگ و شیائومی دوش به دوش یکدیگر با هم رقابت می کنند. اما باید بررسی کنیم که دوربین کدام گوشی بهتر است؟

دوربین اصلی

استفاده از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 در سامسونگ گلکسی A55 قادر است تصاویر را با کیفیت، کنتراست و عمق رنگی خوبی ثبت کند. اگر نیاز به عکاسی در نور کم دارید، می‌توانید از گزینه عکاسی در شب استفاده کنید. همچنین، برای ثبت تصاویر ۵۰ مگاپیکسلی باید به‌صورت دستی این گزینه را از تنظیمات دوربین انتخاب کنید؛ در غیر این صورت، به‌صورت پیش‌فرض تصاویر با کیفیت ۱۲ مگاپیکسلی ثبت می‌شوند. قابلیت لرزشگیر OIS و PDAF از ویژگی‌های مثبت دیگر این دوربین است. کیفیت تصاویر پرتره نیز با توجه به تشخیص سوژه از پس‌زمینه، بسیار خوب است.

شیائومی در گوشی گیمینگ میان‌رده خود از یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی استفاده کرده است. به‌صورت پیش‌فرض، این لنز قادر به ثبت تصاویر با کیفیت ۱۶ مگاپیکسل است که نسبت به دوربین اصلی A55 کیفیت پایین‌تری دارد. با اینکه این سنسور دارای قابلیت‌های لرزشگیر OIS و PDAF است، اما چندان به‌درستی کار نمی‌کند. به‌علاوه، به‌علت تفاوت در نوع سنسورهای به‌کاررفته در POCO، کیفیت آن برخلاف پیکسل بالاتر، پایین‌تر است. هر دو گوشی هوشمند قادر به فیلم‌برداری با کیفیت 4K می باشند.


دوربین اولترا واید

در حالی که سامسونگ در گلکسی A55 از لنز دوربین 12 مگاپیکسلی استفاده کرده است، پوکو X6پرو به سنسور 8 مگاپیکسلی مجهز شده است. کیفیت تصاویر و ویدئوهای ضبط شده با دوربین اولترا واید در گوشی A55 بهتر است.

دوربین ماکرو

با در نظر نگرفتن کیفیت و کارایی پایین دوربین های ماکرو، قابل ذکر است که سامسونگ دارای سنسور 5 مگاپیکسلی و شیائومی دارای سنسور 2 مگاپیکسلی است.

دوربین سلفی

در بخش دوربین سلفی نیز شیائومی پوکو بازی را با سنسور 16 مگاپیکسلی اش به سامسونگ A55 با سنسور 32 مگاپیکسلی باخته است. لنز دوربین X6  پرو حتی قادر به ثبت ویدئو با کیفیت 4K نیز نمی‌باشد.


کدام گوشی را بخریم؟

هر دو گوشی از نظر ارزش خرید بالا هستند، اما برای انتخاب مناسب‌تر، توجه به نیازها و هدف شما در خرید بسیار مهم است. گوشی A55 برای افرادی که به دنبال دوربین‌های بهتر، بدنه شیشه‌ای، فریم آلومینیومی و باتری قدرتمند هستند، مناسب است. به‌علاوه، گوشی A55 در مقابل آب نیز مقاومت بیشتری دارد. همچنین، توجه به قیمت روز گوشی می‌تواند به شما در اتخاذ تصمیم نهایی کمک کند. در مقابل، اگر به شارژ باتری با سرعت بیشتر، صفحه‌نمایش با کیفیت‌تر و بزرگ‌تر، و پردازنده قوی‌تر نیاز دارید، قطعاً POCO X6 Pro گزینه ایده‌آل‌تری خواهد بود. همچنین، لازم به ذکر است که قیمت آخرین مدل گوشی شیائومی معمولاً در مقایسه با امکانات ارائه‌شده، بسیار رقابتی و مناسب است.